Hakukoneoptimointi.

Hakukoneoptimointi näyttää yrityksesi potentiaalisille asiakkaillesi, kun he etsivät tuotteitasi tai palveluitasi Googlesta. Ilman, että maksat maltaita jokaisesta klikkauksesta.

Näkyvyyttä + kävijöitä = tuloksia.

Hakukoneoptimointi tuo sivustollesi lisää näkyvyyttä, kävijöitä, yhteydenottoja ja uusia asiakkaita Googlesta.

Yli 80 % ihmisistä etsii tuotetta tai palvelua ensisijaisesti Googlesta. Jos yrityksesi nettisivut eivät löydy hakutulosten ensimmäiseltä sivulta, yritystäsi ei ole suurimmalle osalle potentiaalisista asiakkaistasi lainkaan olemassa. 

Hakukoneoptimointi (Google-optimointi, SEO-optimointi…) nostaa kotisivut paremmalle sijoitukselle ns. luonnollisissa, maksuttomissa hakutuloksissa. Hakukoneoptimonti on yritykselle erittäin kustannustehokas tapa markkinoida: Asiakkaasi luottavat Googlen hakutuloksiinja toisin kuin maksullisessa Google-mainonnassa, et maksa klikkauksista lainkaan

Hakukoneoptimointi on käytännössä Google-optimointia, mutta samat pelisäännöt pätevät myös esimerkiksi Bing-hakukoneelle. Optimoinnista on huomattavaa hyötyä myös Googlen kuvahaussa. 

Kotisivut löytyvät tärkeimmillä avainsanoilla

Huolehdin yrityksesi Googlen hakutulosten kärkisijoille asiakkaasi käyttämillä hakusanoilla ja saat sivuillesi uusia – jo tuotteestasi tai palvelustasi kiinnostuneita – ihmisiä, jotka ohjaamme tehokkaasti ottamaan yhteyttä ja päätymään asiakkaaksesi.

Aluksi käymme yhdessä läpi tärkeimmät ja asiakkaasi eniten eri tilanteissa käyttämät hakusanat. Sen jälkeen käyn sivustosi läpi hakukonenäkyvyyteen vaikuttavien asioiden tiimoilta, joita ovat vähintään:

  • Sivuston sisältö
  • Tekninen toteutus
  • Nopeus
  • Käytettävyys
  • Saavutettavuus
  • Linkitykset.

Mitä enemmän, sitä enemmän

Hakukoneoptimointi on pitkäjänteistä ja kärsivällisyyttä vaativaa tekemistä. Optimoinnin tulokset näkyvät vasta viikkojen, jopa kuukausien kuluttua.

  • Hakukoneptimointi vaatii jatkuvaa seurantaa ja nopeaa reagointia
  • Hakukoneet eivät huomioi tehtyjä muutoksia välittömästi tai yhtä nopeasti
  • Etenkin sivustolle tehtävät tekniset muutokset ottavat oman aikansa.

Oikein tehty ja Googlen sääntöjen mukainen hakukoneoptimointi on hyvä sijoitus ja tulokset säilyvät pitkään. Kaikki valta näkyvyydessä on kuitenkin aina Googlella – Kannattaakin suhtautua varauksella, jos hakukoneoptimoja lupaa esimerkiksi nostaa sivustosi sijoituksen viikossa. 

Hakukoneoptimoidut kotisivut vai hakukoneoptimointi nykyisille sivuillesi?

Jokainen suunnittelemani sivusto on hakukoneoptimoitu niin sisällön kuin tekniikan osalta. Täysi palvelu sisältää myös riittävästi aikaa näkyvyyden seurantaan ja sen parantamiseen. 

Autan mielelläni myös nykyisen sivustosi hakukonenäkyvyyden parantamisessa ja kehittämisessä. 

Ota yhteyttä, niin kerron lisää!

Parempi hakukonenäkyvyys yritykselle?

Web-suunnittelija & kotisivujen tekijä Tampere: Hannu Nevanoja.

Olen työskennellyt web-suunnittelijana yli 15 vuotta ja vienyt maaliin yli 300 erilaista nettisivuprojektia. Isolle osalle asiakkaistani teen hakukoneoptimointia säännöllisesti, pieni pala kerrallaan ja ilman ylikalliita kuluja. Sijaintini on Tampere, asiakkaani ympäri Suomen. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään ja pidän hyvää huolta tiedoistasi. Palaan pikana.