Responsiiviset nettisivut.

Responsiiviset nettisivut mukautuvat ruudun koon mukaan ja näyttävät hyvältä kaikilla laitteilla. Olet aina siellä missä asiakkaasikin.

Responsiiviset sivut – miksi?

Toimivuus mobiililaitteilla on nettisivujen minimistandardi.

Yhdet, responsiiviset kotisivut kaikille laitteille

Responsiiviset eli mukautuvat nettisivut skaalautuvat ruudun tai selainikkunan koon mukaan. Kun sivujen sisältö ja ulkoasu mukautuvat täydellisesti, nettisivut näyttävät yhtä tyylikkäiltä niin taulutelevision tai tavallisen tietokoneen suuremmalla näytöllä, kuin tabletin tai puhelimen kapealla ruudulla. Tarvitset vain yhdet verkkosivut – erilliset, kankeat ja vaikeasti ylläpidettävät mobiilisivustot ovat edelleen historiaa.

Responsiiviset nettisivut.
Hyvin tehdyt ja huolella viimeistellyt responsiiviset nettisivut näyttävät yhtä hyvältä jokaisella laitteella.

Koe responsiivisuus vaikka näillä verkkosivuilla:  Kurkkaa miltä ne näyttävät tabletilla tai puhelimella, tai muuta pöytäkoneesi selainta eri kokoon venyttämällä selainikkunan oikeasta alakulmasta.

Kitkaton käytettävyys vie maaliin

Huonosti mobiililaitteilla toimivat nettisivut tuskastuttavat ja potentiaalinen asiakkaasi turhautuu jo muutamassa sekunnissa, karaten kohti kilpailijaa. Kun nettisivut toimivat kaikilla laitteilla oikein, kuvat ovat sopivassa koossa, teksti on luettavaa ilman zoomaamista ja sivuja on kaikin puolin helppo ja luonteva käyttää.

Suunnittelen nettisivut alusta alkaen ensisijaisesti mobiilikäyttäjiä ajatellen ns. Mobile First -periaatteella ja varmistan, että ne toimivat salamannopeasti. Nettisivut ovat näin yhtä tehokkaat jokaiselle sivustosi käyttäjälle ja saat lisää yhteydenottoja.

Yrityksesi on siellä missä asiakkaasikin

Karkeasti heitettynä suurin osa meistä käyttää nettiä puhelimella tai tabletilla. Yli puolet heistä käyttää mobiililaitteita liikkeellä ollessaan. Myös muulloin puhelin tai tablet voi olla lähin, nopein tai jopa ainoa tapa hoitaa homma. Mobiilikäyttäjien määrä ja mobiililaitteiden kirjo kasvaa kovaa tahtia – responsiiviset nettisivut eivät siis ole ohimenevä trendi, vaan saavutettavuus on nettisivujen perusominaisuus.

Kaikilla laitteilla toimivat nettisivut ovat hyvä keino erottua ja palvella asiakastasi kaikkialla. Kynnys yhteydenottoon ja kauppaan kanssasi on yhä vain pienempi!

Google huomioi responsiiviset nettisivut

Responsiiviset nettisivut ovat laadun mittari myös hakukoneiden mielestä. 1.7.2019 Google uudisti hakukoneoptimointisääntöjään niin, että mobiililaitteisiin hyvin skaalautuvat ja nopeasti toimivat nettisivut saavat paremman näkyvyyden kuin sivut, jotka toimivat vain tavallisessa, ns. desktop-näkymässä.

Miten yrityksesi nettisivut pärjäävät mobiilisti?

Testaa, kuinka sivustosi toimii mobiililaitteella. Jos nettisivut eivät vielä ole responsiiviset, ota yhteyttä.

Minulla responsiivisuus ei ole lisäominaisuus eikä responsiivisten nettisivujen hinta ole korkeampi: responsiivisuus on jokaisessa suunnittelemassani sivustossa itsestäänselvyys.

Responsiiviset nettisivut yritykselle?

Uudet responsiiviset nettisivut vai vanhat kotisivut mobiiliystävällisiksi?

Web-suunnittelija & kotisivujen tekijä Tampere: Hannu Nevanoja.

Olen työskennellyt web-suunnittelijana yritykselläni jo 16 vuotta ja vienyt maaliin yli 300 erilaista nettisivuprojektia. Voit siis ottaa rennosti, sivustosi on hyvissä käsissä. Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään ja pidän tiedoistasi hyvää huolta. Palaan pikana.